Euroleague 2011/12 Sezonu Katılımcıları Belli Oldu !

30 Haziran 2011 Perşembe

Euroleague 2011/12 Sezonu Katılımcıları Belli Oldu !



2011-12 sezonunda Euroleague'de mücadele edecek takımların büyük bir bölümü daha önceden belli olmuştu. Özel davetiyelerin yanısıra A lisansı kaybeden Lottomatica Roma'nın yerini alacak takımın kim olacağı merakla bekleniyordu.

Konu hakkında toplantı yapan Euroleague, İtalya Ligi'ni 9. sırada bitirerek A lisansını kaybeden Lottomatica Roma'nın yerine bu lisansı yine bir başka İtalyan takımı olan Armani Jeans Milano'ya verme kararı aldı. Armani Jeans Milano ligi 3. sırada bitirmiş ve playofflarda yarı finalde Bennet Cantu'ya elenmişti.

Önelemede oynamaya hak kazanan özel davetliler ise Almanya Ligi finalisti Alba Berlin ile Fransa Ligi yarı finalisti ASVEL oldu.

Bu sonuçlara göre Euroleague'de doğrudan mücadele edecek takımlar şöyle:


Euroleague'e katılacak son 2 takım ise öneleme maçları sonucu belli olacak. Önelemede yer alacak takımlar ise şöyle:


Kendi liglerindeki şampiyonluklarından dolayı öneleme oynama hakkı kazanan Budivelinik (Ukrayna), Novo Mesto (Slovenya) ve Zorg en Zekerheid (Hollanda) bu haklarından feragat etti. Bu takımların yerine BC Donetsk (Ukrayna), Cibona Zagreb (Hırvatistan) ve PGE Turow (Polonya) öneleme maçlarında yer alacak.

Euroleague'e katılacak takımların tümü 6 Temmuz'da Barcelona'da toplanacak olan genel kurulun onayı sonrası kesinleşecek. Öneleme ve normal sezonun kuraları ise 7 Temmuz'da çekilecek.



0 yorum:

Yorum Gönder

ARAMA